Obvestilo

Že dlje časa opažamo, da v naši občini ni možnosti izmenjave kritičnih mnenj, tako pozitivnih kot negativnih. Spomnimo se le dogajanja ob ulici Kirbiševih in gradnji kanalizacije v Dobrovcih in na Skokah, kjer bi omenjena izmenjava bila vsekakor dobrodošla.
Miklavške novičke so namenjene zgolj kratkim obvestilom, Naši izviri pa prispevka, ki bi začel z razpravo o prihodnosti Osnovne šole Miklavž preprosto niso objavili, brez kakršnegakoli pojasnila. Seveda je to pravica urednika oziroma uredniškega odbora in o tem ne nameravamo polemizirati. Bilo bi pa lepo, če bi v majhni sredini kot je občina Miklavž na Dravskem polju, vsaj dobili pojasnilo zakaj ni bilo objavljeno.
Tako smo se odločili, da bomo na teh straneh, pod rubriko Blog,  predstavili naša opažanja, podelili pohvale, izpostavili težave, podali predloge in podobno. Veseli bomo tudi vsakega odziva, dokler bo le-ta izražen na kulturen način.

Obvestilo za javnost

Dr. Iztok Peterin, predsednik naše stranke, kandidira za mesto v državnem svetu, ki ga je izpraznil Franc Kangler, ko je postal sekretar na notranjem ministrstvu nove vlade. Svojo kandidaturo predstavlja z naslednjo izjavo.

“Zavedam se, da nimam kakšnih omembe vrednih možnosti za izvolitev ob vseh javnih in tudi zakulisnih igricah okoli te pozicije. Hkrati želim elektorjem ponuditi izbiro, ki je drugačna od tiste, ki si jo je zamislil bivši svetnik in proti kateri se je tisoče ljudi iz tedna v teden postavljalo po robu v času vstaj. Hkrati želim v državni svet pripeljati drug način dela, ki je predvsem transparenten, ki nima političnih botrov ne na desni ne na levi in ne na sredi."


O stranki

Spoštovani,
stranka Dialog za napredek je skupina posameznikov, ki se je zbrala in organizirala z enim samim ciljem, in sicer, da s svojimi idejami in s posluhom za ideje občanov in občank Občine Miklavž na Dravskem polju prispevamo k nadaljnjemu razvoju občine. Primarni cilj stranke Dialog za napredek je, da z idejami, izkušnjami in znanjem članov stranke sodelujemo pri ključnih vprašanjih razvoja občine in ob tem zagotovimo, da bodo skozi naše ideje in predloge slišani tudi občani in občanke naše občine. Posamezne točke programa bodo predstavljene v nadaljnjih objavah na družbenih omrežjih. Veseli bomo konstruktivnih “debat" ob predstavitvi posameznih točk programa stranke.